Van Marwijk genadeloos: 'Ik vind het een slechte speler, hij doet maar wat'
Oud-bondscoach verbaasd over niveau Luiz

Van Marwijk genadeloos: 'Ik vind het een slechte speler, hij doet maar wat'

16-04-2015 11:40
7

David Luiz kreeg woensdagavond een stortvloed aan kritiek te verwerken na zijn optreden tegen FC Barcelona. De Braziliaan werd duizelig gespeeld door Luis Suarez. Bert van Marwijk stoort zich vaker aan het spel van Luiz.

De oud-bondscoach analyseerde de kwartfinale in de Champions League woensdag voor de NOS. Na afloop van de 1-3 zege voor Barcelona sprak hij zijn verbazing uit. "Barcelona heeft een idee, maar PSG doet maar wat. Luiz is daar de personificatie van."

Wedden

Meer odds

Ook Luiz doet maar wat in de ogen van Van Marwijk. "Dat vind ik wel. Ik vind het een slechte speler. Ik vind dat hij maar wat doet. Hij verdedigt ook niet goed en loopt waar hij zelf zin in heeft. Een verdediger moet voor zijn omgeving betrouwbaar zijn, of je nou zelf de bal hebt of de tegenstander. Hij is dat niet en hij doet het vaker."

Dat neemt niet weg dat Van Marwijk onder de indruk was van Barcelona en vooral Suarez. Zijn tweede treffer was er een om in te lijsten. "Een geweldige Suarez-goal", vervolgt Van Marwijk. "Wat deze keer ook weer heel duidelijk was: drie wereldtoppers die elkaar alles gunnen. Neymar, Messi en Suarez. Dat zie je aan alles. Dat is op dit moment de kracht ook van Barcelona. Deze mensen gunnen elkaar echt alles."

 

De beste goal van de avond uit de beste hoek. KOEKOEK!

Posted by Voetbalprimeur on donderdag 16 april 2015