Ajax laat na Champions League-klus vroegtijdig te klaren in Amsterdam

16-08-2016 22:35
96

De beslissing tussen Ajax en FK Rostov in de play-offs van de Champions League valt over een week in Rusland. Het heenduel in Amsterdam eindigde dinsdagavond in een 1-1 gelijkspel.

Die uitslag zal gemengde gevoelens opleveren in het Ajax-kamp, want gezien het spelbeeld had er meer ingezeten. De ploeg van Peter Bosz maakte het zichzelf lastig door in de eerste helft kans op kans te missen en aan de andere kant een goedkoop doelpunt toe te staan. Dat gebeurde in een 4-3-3-formatie, waarin geen plaats was voor Kenny Tete. De rechtsback moest plaatsmaken voor Joël Veltman, terwijl Bertrand Traoré zijn basisdebuut maakte in de spits.

Ajax creëert, Rostov scoort
De Chelsea-huurling gaf tegen Rostov zijn visitekaartje af. Scoren deed hij echter niet, ondanks in totaal drie uitstekende kansen, verspreid over de eerste en tweede helft. Het was sowieso de avond van de gemiste kansen voor Ajax, dat keer op keer op doelman Soslan Dzhanaev stuitte.

De mogelijkheden van Rostov waren op een paar vingers te tellen, maar wel was het meteen raak. Sterspeler Christian Noboa mikte een vrije trap in de hoek van Jasper Cillessen, die zich het doelpunt mocht aantrekken. Het geschrokken Ajax had na de Russische openingstreffer tijd nodig om zich te herpakken.

(tekst gaat door onder video)

Bovenliggende partij
Voor rust werd het evenwicht hoe dan ook hersteld. Een schot van Riechedly Bazoer werd uit de hoek geslagen door verdediger César Navas, die dat moest bekopen met een gele kaart en een penalty. De pingel werd overtuigend benut door aanvoerder Davy Klaassen.

In de tweede helft nam het enorme overwicht van Ajax wat af. De Amsterdammers bleven de bovenliggende partij, maar Rostov liet zich ook sporadisch gelden. Een doelpunt leverde de slotfase niet meer op. De beslissing in de play-offs tussen Ajax en Rostov valt daardoor over een week in Rusland. De return wordt gespeeld op woensdag. Tussendoor neemt Ajax het in eigen huis op tegen Willem II (zaterdag).