Tip voor Barcelona: Ik vind het vreemd dat Eriksen geen eerste keus is

Tip voor Barcelona: "Ik vind het vreemd dat Eriksen geen eerste keus is"

07-06-2017 22:45
28

Christian Eriksen is rijp voor de stap naar FC Barcelona. Dat zegt Age Hareide, bondscoach van Denemarken. Eriksen flirtte eerder deze week met de Catalaanse grootmacht.

Eriksen zei dat het moeilijk wordt om 'nee' te zeggen als Barcelona zich voor hem meldt bij Tottenham Hotspur. Hareide doet woensdag ook een duit in het zakje. "Ik vind het vreemd dat Eriksen niet de eerste keus is van Barcelona", zegt de Deense bondscoach tegen BT.

"Christian is niet alleen een typische Barcelona-speler - hij is ook een fantastische voetballer. Met betere spelers om hem heen wordt hij alleen nog maar beter. Daar ben ik van overtuigd. Meer slimme spelers om hem heen zouden zijn spel goed doen."

Op de vraag of Eriksen zich eerst bij Hareide moet melden voordat hij een besluit neemt over de 'interesse' van Barcelona, antwoordt de bondscoach: "Nee hoor. Hij is ervaren genoeg." Op dit moment is het onwaarschijnlijk dat Eriksen naar Barça verkast. Het gerucht leeft vooral in Denemarken, terwijl Spaanse media niet of nauwelijks over hem schrijven.