Anita koploper in Engeland, Van Aken maakt indruk sinds overstap

Anita koploper in Engeland, Van Aken maakt indruk sinds overstap

13-09-2017 00:00
10

Vurnon Anita is met Leeds United de trotse koploper van het Championship. De oud-Ajacied won dinsdagavond opnieuw met de gevallen Engelse topclub, ditmaal van Birmingham City (2-0).

Anita speelde als linksback, hield de nul en maakte de negentig minuten vol. Het was de zesde wedstrijd van de in Willemstad geboren verdediger, waarvan vijf keer als basisspeler. De van NEC overgekomen Jay-Roy Grot zat de hele wedstrijd op de bank. Leeds heeft van de eerste zeven wedstrijden vijf keer gewonnen en heeft een punt voorsprong op Cardiff City, dat hard onderuit ging bij Preston (3-0).

Yanic Wildschut is zijn basisplaats bij Norwich City kwijt. De 25-jarige buitenspeler kwam wel als invaller in het veld, maar kon niets doen aan de 0-0 stand tegen Burton Albion. Joost van Aken speelde zijn tweede wedstrijd voor Sheffield Wednesday. De deze zomer van sc Heerenveen overgenomen centrale verdediger speelde negentig minuten tegen Brentford en won (2-1). Zijn debuut, drie dagen geleden tegen Nottingham Forest (3-1), eindigde ook al in winst.

Robbin Ruiter kende een teleurstellende avond met Sunderland. The Black Cats gingen in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Nottingham Forest. De club van Ruiter bezet een teleurstellende twintigste plaats. Het Reading van Jaap Stam kwam niet in actie.