PSV was concreet voor Belgisch international: 'Maar ze boden niet genoeg'

PSV was concreet voor Belgisch international: 'Maar ze boden niet genoeg'

18-10-2017 09:23
5

PSV en Anderlecht waren in de zomer van 2016 concreet voor Nicolas Lombaerts, terwijl de Belg zelf open stond voor een transfer. Zenit Sint-Petersburg wilde hem echter niet laten gaan, vertelt Lombaerts aan Sport/Voetbalmagazine.

"Zenit wilde me niet absoluut verkopen. De voorzitter verwachtte dat ik net zoals voordien wel terug in de ploeg zou komen", zegt Lombaerts. "Toen ben ik naar de trainer gestapt. Eerst zei hij dat ik weg mocht, maar een paar dagen voor het eind van de transferperiode vertrok Ezequiel Garay (naar Valencia, red.) plots. Toen mocht ik niet meer weg."

Lombaerts neemt Anderlecht niets kwalijk. "Mocht Anderlecht vlugger al zijn troeven op tafel gelegd hebben, was het misschien gelukt, maar zeker ben ik niet. Anderlecht kan ik in heel die zaak weinig verwijten. Het is gewoon moeilijk onderhandelen met Zenit."

Ook PSV wilde de verdediger graag aantrekken. "Ja, maar die boden niet genoeg voor Zenit." Deze zomer kreeg Lombaerts alsnog zijn transfer. KV Oostende legde naar verluidt zo'n anderhalf miljoen euro neer.