'Teleurstelling' bij Ajax: 'Zeker. Ik breng toch weer andere dingen'

'Teleurstelling' bij Ajax: 'Zeker. Ik breng toch weer andere dingen'

21-11-2017 22:05
8

Siem de Jong won dinsdagavond met Ajax de oefenwedstrijd tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach. De afgelopen zomer in Amsterdam teruggekeerde middenvelder stond aan de aftrap van het duel, terwijl hij in de Eredivisie juist meestal op de bank zit.

"Of dat moeilijk is? Natuurlijk is er dan teleurstelling", reageert De Jong tegenover Ajax Life. "Als je start tegen Utrecht, dan hoop je een reeks wedstrijden te mogen beginnen. Maar goed, we verliezen die wedstrijd en dan maakt de trainer een andere keuze."

De uitzege tegen NAC Breda heeft De Jong niet bepaald geholpen. "Na de 0-8 in Breda zal ik niet gelijk weer spelen. Ik zal er met de trainer over praten. Wat ik hem dan vraag? Nou ja, ik ben gewoon benieuwd hoe hij het de komende periode ziet. Daar kun je met deze trainer prima over praten."

De Jong denkt echter nog steeds dat hij van waarde kan zijn voor Ajax. "Zeker. Kijk, we hebben veel goede middenvelders. De concurrentie is groot, maar ik breng toch weer andere dingen en heb scorend vermogen. Ik hoop dat allemaal nog te kunnen laten zien."