'Bij NAC ging het daar ook mis, blijkbaar heb ik daar als trainer moeite mee'

'Bij NAC ging het daar ook mis, blijkbaar heb ik daar als trainer moeite mee'

28-11-2017 21:15
8

Marinus Dijkhuizen toont zich, nog geen 24 uur na zijn ontslag bij SC Cambuur, zeer zelfkritisch. De ontslagen trainer weet niet of hij op korte termijn nog terugkeert als hoofdtrainer in het voetbal.

Dijkhuizen werd de voorbije jaren achtereenvolgens ontslagen bij Brentford, NAC Breda en nu dus bij Cambuur. In gesprek met Voetbal International zegt Dijkhuizen dat er meerdere oorzaken zijn voor zijn ontslag. "Het was niet gemakkelijk om met een bijna compleet nieuwe selectie te beginnen, bij NAC ging het in het tweede seizoen op dat vlak ook mis. Blijkbaar heb ik als trainer moeite om aan een nieuw team te bouwen."

Dijkhuizen is dus voor de derde keer in drie jaar ontslagen. Of dit het einde van zijn trainersloopbaan is, sluit hij niet uit. "Nou, misschien moet ik maar gewoon eens iets anders gaan doen. Assistent worden bijvoorbeeld. Lekker in de luwte. Of in een andere hoedanigheid in het voetbal blijven. Maar eerst moet ik hier maar eens van bijkomen, voorlopig ben ik er even helemaal klaar mee."