Ajax wint ook tweede oefenduel niet: remise dankzij prima gelijkmaker Eiting

07-07-2018 21:02
103

Het oefenduel tussen Ajax en Steaua Boekarest in Hattem is zaterdagavond in een remise geëindigd: 1-1. Carel Eiting tekende namens de Amsterdammers voor de gelijkmaker.

Eerder op de dag speelde Ajax met een jong team tegen het Deense FC Nordsjaelland. Dat duel ging met 3-1 verloren. In het tweede oefenduel van de dag koos trainer Erik ten Hag voor meer grote namen. Onder meer André Onana, Matthijs de Ligt, Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en zomeraankoop Zakaria Labyad stonden in de basis.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Steaua op voorsprong. Na zes minuten schoot Tanase laag binnen. Twintig minuten later kwam Ajax op gelijkte hoogte. Na een goede actie was het Eiting die de trekker overhaalde.

Na de pauze wisselde Ten Hag volop. Onder meer Dennis Johnsen en Victor Jensen kwamen in de ploeg. Na de pauze vielen er geen goals meer. Het volgende oefenduel van Ajax staat gepland voor volgende week vrijdag. Dan is Anderlecht de tegenstander.

Opstelling Ajax: Onana, Kristensen, Schuurs, De Ligt, Wöber, Eiting, Mazraoui, Labyad, Neres, Huntelaar en Lang