'PSV volgt UEFA-plannen voor nieuw clubtoernooi met bijzondere interesse'

'PSV volgt UEFA-plannen voor nieuw clubtoernooi met bijzondere interesse'

28-09-2018 12:39
50

PSV volgt de plannen van de UEFA met bijzondere belangstelling. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De landskampioen verwacht in de toekomst te profiteren van een nieuw Europees toernooi, die mogelijk vanaf 2021 wordt geïntroduceerd.

Leden van de UEFA kwamen begin september bij elkaar om te praten over een nieuwe, derde Europese competitie. Naast de Champions League en de Europa League zou dat nóg een toernooi betekenen, waaraan 32 teams deelnemen. Dat biedt zowel sportief als financieel kansen voor PSV. In de toekomst krijgt de Eindhovense club meer zekerheid over Europese deelname, met de bijbehorende inkomsten.

De UEFA heeft bevestigd dat er waarschijnlijk in het seizoen 2021/2022 een Europees clubtoernooi komt 'onder' de Champions League en Europa League. Dat zou een impuls moeten betekenen voor de kwaliteit van alle toernooien en dus de marketingopties. Het kan voor PSV een nog belangrijkere bron van inkomsten worden, omdat de kansen om verder te komen in de Champions League en Europa League mogelijk stijgen. Dat levert ook hogere bedragen op.