'Vijf punten lastig, maar niet onmogelijk. Ajax heeft veel, heel veel kwaliteit'

'Vijf punten lastig, maar niet onmogelijk. Ajax heeft veel, heel veel kwaliteit'

08-10-2018 08:36
34

Ajax heeft kwaliteiten genoeg om dit seizoen voor het eerst sinds 2014 de landstitel te pakken. Dat stelt Daley Blind. De achterstand op koploper PSV is na acht speelronden vijf punten.

"Het is een elftal met veel, heel veel kwaliteit. Maar of we kampioen worden, hangt van veel factoren af", aldus Blind na de 5-0 zege op AZ in De Telegraaf. "Op de trainingen zie je veel vastigheden ontstaan, het niveau gaat omhoog, de concurrentie is groot. Ik denk wel dat we met z’n allen naar elkaar toegroeien."

De Ajax-routinier, die tussen 2011 en 2014 vier gewonnen kampioensschalen won, ziet mogelijkheden. "Vijf punten inhalen, is lastig, maar niet onmogelijk. PSV zal ongetwijfeld ook lastige wedstrijden krijgen en we treffen elkaar nog een keer. Het is nog niets om over in paniek te raken. We moeten vooral naar onszelf kijken."

Blind kijkt met een goed gevoel terug op de dikke zege tegen AZ. "Het stond goed. Ik ga met een lekker gevoel naar huis. We hebben een goed resultaat neergezet, het publiek vermaakt", zegt de Amsterdammer, die weer als controlerende middenvelder speelde. "Ik voel me comfortabel op deze plek. Dat is wel bekend ook, denk ik."