Ontketende Memphis schiet Lyon met twee goals en twee assists naar driepunter

10-11-2018 18:52
57

Memphis Depay was in de uitwedstrijd tegen EA Guingamp (2-4) met twee goals en twee assists de grote man bij Olympique Lyon. De aanvaller bereidde de 1-1 van Houssem Aouar en de 2-4 van Maxwel Cornet voor en scoorde tussendoor twee keer voor de Fransen.

Na twintig minuten kwam de ploeg van Memphis onverwachts op achterstand tegen de hekkensluiter van de Ligue 1. Marcus Thuram tikte een voorzet van Pedro Rebocho binnen. Ondanks een kans voor Aouar slaagde Lyon er niet in om voor de pauze op gelijke hoogte te komen.

Na rust lukte dat wel, met dank aan Memphis. Na een uur spelen bereikte hij Aouar met een prima bal tussendoor, waarna de Franse middenvelder kundig afdrukte. Even later zette Memphis Lyon met twee treffers zelf op voorsprong. Eerst haalde hij vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit en vervolgens jaagde hij een vrije trap vanaf dertig meter ongenadig hard in de kruising.

Tien minuten voor tijd bracht de thuisploeg via wederom Thuram de spanning terug in de wedstrijd. Hij benutte een penalty na een handsbal van Jeremy Morel, maar na wederom een voorbereidende actie van Memphis en de goal van Maxwel Cornet was de zege voor Lyon binnen.

Memphis zorgt er met zijn goals en assists voor dat de vierde plaats steviger in handen komt van Lyon. De achterstand op koploper Paris-Saint Germain bedraagt nu twaalf punten, maar de Parijzenaars hebben wel nog een wedstrijd tegoed.