Furieuze Verbeek loopt leeg na Heracles-FC Utrecht: 'Houd er maar mee op, KNVB'

Furieuze Verbeek loopt leeg na Heracles-FC Utrecht: 'Houd er maar mee op, KNVB'

03-03-2019 10:13
128

FOX Sports-analist Gertjan Verbeek wist niet wat hij zag tijdens Heracles Almelo-FC Utrecht. De gasten wonnen met 1-5 in een wedstrijd die sterk werd beïnvloed door arbiter Christiaan Bax en VAR Clay Ruperti.

Bax deelde op aanraden van de videoarbiter een rode kaart uit aan Jesper Drost, honoreerde een gemakkelijke valpartij van Riechedly Bazoer met een strafschop, zonder dat de VAR ingreep, en gaf FC Utrecht nog een penalty na interventie vanuit Zeist. "We lullen weer vijf minuten over de VAR en dat kan nooit de bedoeling zijn", brieste Verbeek na afloop van de wedstrijd. "Als je er met elkaar zo'n puinhoop van maakt: houd er dan maar mee op! Dit is pure onkunde, knoeiwerk!"

"Dan kun je wel zeggen: dit is een leerjaar en het blijft mensenwerk, interpretatie. Maar dit is gewoon geknoei", vervolgt de momenteel clubloze trainer zijn tirade. "Van de mensen in het centrum in Zeist, van meneer Bax op het veld. Gewoon onvoldoende! Dan kun je voetballen wat je wil, dan kun je analyseren wat je wil: maar als je zo'n bedenkelijk niveau haalt als Bax en zijn hulpjes..."

Lees ook: FC Utrecht pakt zesde plek in Almelo; VAR eist de hoofdrol op