Gefrustreerde Te Vrede: 'Geen voetbal meer gezien, het team moet mij ook helpen'

Gefrustreerde Te Vrede: 'Geen voetbal meer gezien, het team moet mij ook helpen'

03-03-2019 10:47
30

NAC Breda-spits Mitchell te Vrede zat vol frustratie na de verloren wedstrijd tegen Vitesse. De Eredivisie-hekkensluiter ging nog met een 0-1 voorsprong de rust in, maar zag drie kwartier later een 4-1 stand op het scorebord staan.

De 2-1 van Maikel van der Werff had een sterke buitenspellucht, maar de arbitrage en de VAR keurden de treffer goed. "Het feit dat jullie het wel zien en de VAR niet, dat is vervelend. Ik weet niet wat je nog meer wil zien, dit is overduidelijk", reageerde Te Vrede na afloop tegenover FOX Sports.

De NAC-topscorer vindt echter dat NAC ook naar zichzelf moet kijken na de ruime nederlaag in Arnhem. "Wij merkten dat zij het eventjes niet wisten na de eerste helft", blikt Te Vrede terug. "Wij zeiden in de rust dat we ons koppie erbij moesten houden en gewoon hetzelfde moesten doen. Maar ik heb daarna geen voetbal meer gezien. Je weet dat dit een lastige wedstrijd is, maar je moet wel brutaal zijn en door durven gaan."

Te Vrede stond voorin op een eiland, tot zijn grote frustratie. "Ik krijg zelf een grote kans, die moest erin. Maar het team moet mij ook helpen. Ik speelde een paar goede ballen in en bood me dan aan, maar dan werd de bal de andere kant op gespeeld. Dat is frustrerend. Moet ik eigenlijk niet doen, maar ik moet als spits wel aanvoer krijgen."

Lees ook: Rampavond voor NAC Breda: ruime nederlaag in Arnhem en rode kaart