Mourinho: 'Ajax is niet slim genoeg om mee te doen met de topteams'

Mourinho: 'Ajax is niet slim genoeg om mee te doen met de topteams'

07-03-2019 23:51 Laatste update: 08-03-2019 00:00
163

José Mourinho heeft Ajax en Erik Ten Hag een groot compliment gegeven na de 1-4 overwinning bij Real Madrid. De ruime zege had de Portugees niet verwacht, zo geeft hij toe.

"Real Madrid is een erg sterk team. Ajax is een jong team met een mooie manier van spelen, maar Europees zijn ze niet slim genoeg om mee te doen met de topteams", vertelt Mourinho bij On The Touchline, van RT. "Ik speelde tegen ze met Manchester United in de Europa League-finale. Het was precies wat ik al wist: technisch erg goed, maar een beetje naïef. Dat lieten ze in de eerste thuiswedstrijd tegen Real ook zien. Ze waren erg sterk en gaven Real veel problemen, maar ze maakten ook een fout die Real afstrafte."

Ajax rolde Real in de tweede wedstrijd op. "De positie van Tadic gaf Real veel problemen. Hij speelde als valse negen, waardoor ze op het middenveld een extra man hadden. Hij rende weg bij de verdedigers van Real. (...) Als ze de ploeg die drie keer op rij de Champions League heeft gewonnen uitschakelen, is dat really, really amazing. Ze verdienen daar alle credits voor", zegt Mourinho.

Mourinho weet hoe het is om als manager bekritiseerd te worden. Bij Manchester United was hij vaak de kop van jut. Ten Hag maakt hetzelfde mee bij Ajax. "Als dingen fout gaan, wijzen mensen in de richting van de 'schuldige' manager. De resultaten van Ajax en United zijn fenomenaal. De verantwoordelijkheden in slechte dagen liggen bij de managers en de verantwoordelijkheden in de goede dagen liggen ook bij de managers, dus Ten Hag van Ajax en Solskjaer van United doen het geweldig."

Tot slot deelt Mourinho nog een kleine tik uit aan Ajax, door te stellen dat Manchester City dit seizoen geluk heeft met de loting. "Man City draait een goed seizoen, maar ze hebben zoveel geluk met de loting. Als je kijkt naar de groepsfase en de wedstrijden tegen Schalke.. Waarschijnlijk zullen ze FC Porto of Ajax loten in de kwartfinales."