Ploeterend FC Twente wint weer, vijfklapper Sparta, hoofdrol arbitrage in Nijmegen

29-03-2019 21:54 Laatste update: 22:05
136

FC Twente heeft de volgende stap richting de titel in de Keuken Kampioen Divisie gezet. Nummer vier FC Den Bosch bleek een taaie tegenstander in de Grolsch Veste, maar moest uiteindelijk zijn derde nederlaag op rij incasseren.

De Tukkers hadden de overhand, maar kwamen nauwelijks tot grote kansen. Voor de enige treffer van de wedstrijd hadden ze zelfs enige hulp van de tegenstander nodig. Sam Kersten wilde uitverdedigen, maar tikte de bal voor de voeten van Jari Oosterwijk, die hard afdrukte: 1-0. FC Den Bosch verspeelde zijn vierde plek aan Jong PSV, dat thuis met 2-1 won van buurman RKC Waalwijk. Dylan Seys kon RKC vanaf de penaltystip nog een punt bezorgen, maar doelman Youri Roulaux redde met de voet.

Naaste achtervolger Sparta bleef op elf punten afstand van de koploper staan. De Kasteelheren hadden in de Galgenwaard geen enkele moeite met hekkensluiter Jong FC Utrecht. Voor rust liep Sparta al uit naar een 0-3 voorsprong dankzij een rake kopbal van Dirk Abels, een penalty van Mohammed Rayhi en een treffer van Ragnar Ache. In de tweede helft waren het Lars Veldwijk en Ache die de score nog verder opvijzelden. Nick Venema deed nog iets terug: 1-5.

De meest verhitte wedstrijd van de vrijdagavond vond plaats in Nijmegen, waar NEC onderuitging tegen Jong Ajax. Ferdy Druijf zette de thuisploeg nog op voorsprong, maar Vaclav Cerny tekende voor de gelijkmaker. In de slotfase sloeg de vlam in de pan, nadat Joey van den Berg rood kreeg voor een tackle op de bal. De NEC-fans reageerden zich af met spreekkoren en het gooien van bier, waarna arbiter Christian Mulder de wedstrijd tijdelijk staakte. Na de onderbreking bezorgde Lassina Traoré Jong Ajax de zege met een doelpunt in de rebound: 1-2. NEC moet nu serieus vrezen voor deelname aan de play-offs.