NEC-trainer De Gier vol ongeloof over arbitrage: 'Kunnen deze wedstrijd niet aan'

NEC-trainer De Gier vol ongeloof over arbitrage: 'Kunnen deze wedstrijd niet aan'

29-03-2019 22:36 Laatste update: 22:40
27

NEC-trainer Jack de Gier stond na afloop van de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met de pest in zijn lijf de media te woord. De Nijmegenaren kwamen na een discutabele rode kaart voor Joey van den Berg met tien man te staan en gingen vlak voor tijd met 1-2 onderuit.

De Gier drukte zijn spelers op het hart om zich in te houden voor de camera, vertelt hij aan FOX Sports. "Het heeft geen zin om na te trappen naar mensen. Maar ik ga bij dezen wel een verzoek indienen bij de KNVB om de VAR naar de Keuken Kampioen Divisie te verplaatsen. Dan kunnen scheidsrechters hulp krijgen bij het nemen van beslissingen. Die VAR zou hier prima zijn werk kunnen doen."

De NEC-trainer was, op zijn zachtst gezegd, niet te spreken over het optreden van arbiter Christian Mulder, die eerst Van den Berg wegstuurde en daarna de wedstrijd tijdelijk stillegde. "Zo'n rode kaart is beslissend in de wedstrijd. Daaraan merk je dat dit soort scheidsrechters deze wedstrijden niet aankunnen. Ze voelen niet aan wat voor emoties er in het veld zijn."

Lees ook: Ploeterend FC Twente wint weer, vijfklapper Sparta, hoofdrol arbitrage in Nijmegen