Van Basten: 'Geweldige, belangrijke speler voor Ajax en het Nederlands elftal'

Van Basten: 'Geweldige, belangrijke speler voor Ajax en het Nederlands elftal'

09-06-2019 18:18
31

Marco van Basten is groot fan van Frenkie de Jong. De 22-jarige middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal maakt volgend seizoen een goede kans op een basisplaats bij FC Barcelona, denkt de oud-spits.

"Onze vriend Frenkie de Jong vind ik ontzettend goed", zegt Van Basten bij Veronica Inside. "Hij is een geweldige, belangrijke speler. Niet alleen voor Ajax, maar ook voor het Nederlands elftal. Hij zorgt ervoor dat de bal op de juiste manier en snelheid van achteren naar voren gaat. Daarin speelt hij een heel belangrijke rol."

Van Basten is optimistisch over de speelkansen van De Jong in Camp Nou. "Bij Barcelona hebben ze natuurlijk een paar aardige spelers op het middenveld staan", verwijst hij naar Sergio Busquets en Ivan Rakitic. "Dat zijn twee goede spelers met wie hij de strijd aan zal moeten gaan. Door wat hij tot nu toe laat zien bij Ajax en het Nederlands elftal, heeft hij een grote kans op spelen bij Barça."

Van Basten is ook te spreken over Oranje-internationals Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. "Ik denk dat Van Dijk momenteel bijzonder goed is. Hij is echt een aanvoerder, straalt gezag uit. Met Matthijs de Ligt daarbij is het een ijzersterk centrum, waarmee we in Nederland ontzettend blij moeten zijn."