'Vervelend ventje' zorgt voor discussie bij PSV: 'Herkenbaar hoe-ie zich gedraagt'

'Vervelend ventje' zorgt voor discussie bij PSV: 'Herkenbaar hoe-ie zich gedraagt'

11-08-2019 12:57 Laatste update: 13:08
71

Wout Westerhof, voormalig jeugdtrainer van Hirving Lozano bij het Mexicaanse CF Pachuca, 'snapt heel goed' dat het op dit moment botst tussen de sterspeler van PSV en zijn trainer Mark van Bommel. Westerhof herkent het gedrag van Lozano. 

Bij Pachuca was Westerhof twee jaar trainer van Chucky. "Het is duidelijk dat hij in deze fase van zijn loopbaan weer geprikkeld moet worden", vertelt de Nederlander in gesprek met de NOS"Zijn eerste seizoen bij PSV was top, maar vervolgens kwam alle lofzang voor hem en dan komt bij Chucky de klad er een beetje in. Het is herkenbaar hoe hij zich nu gedraagt."

"Als het bij Lozano niet gaat zoals hij wil, dan komt het vervelende ventje in hem bovendrijven. Je voert dan een continue strijd met hem. Hij denkt dan: ik ben toch de beste en ik maak mijn doelpunten? Wat zeuren jullie nou? Hetzelfde gebeurt nu denk ik een beetje bij PSV."

"Dat het tussen de Mexicaan en zijn trainer botst in Eindhoven, begrijpt Westerhof dan ook. "Ik kan me wel voorstellen dat Van Bommel de nodige aanvaringen met hem heeft gehad, dat had ik ook."

PSV komt zondag in actie tegen ADO Den Haag (20.00 uur). Volgens FOX Sports-presentator Jan-Joost van Gangelen krijgt Lozano een basisplaats in dat duel.