De Jong over Barça-rol: "Wil gewoon veel aan de bal zijn, dan vind ik het prima"

07-09-2019 01:52
24

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Frenkie de Jong maakte vrijdagavond tegen Duitsland (2-4) zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal. De middenvelder heeft op het veld genoten van de Oranje-comeback.

"Al onze wedstrijden tegen Duitsland zijn spectaculaire wedstrijden geweest en deze ook weer", zegt De Jong voor de microfoon van VoetbalPrimeur. De terugkeer van Oranje in de wedstrijd was het resultaat van aanvallender en gedurfder voetbal, iets waar de ploeg ook voor moet staan, meent De Jong.

"Ik vind dat we veel vertrouwen in de ploeg hebben en dat kan ook, want we hebben veel kwaliteiten. Ik denk dat het in de cultuur zit om aan te vallen. Dat past biji ons."

De Jong maakte zijn eerste treffer voor Oranje, juist in een fase waarin hij ook bij zijn club FC Barcelona meer vooruitgeschoven speelt. Niet iedereen is even positief over het feit dat De Jong zo 'hoog' wordt opgesteld bij Barça. "Ik moet uiteindelijk zien hoe ik mijn rol bij Barcelona ga invullen", zegt de middenvelder daarover. "Dat komt wel goed. Ik wil zelf gewoon ergens op het middenveld spelen en veel aan de bal zijn, dan vind ik het prima."