Duitsers geïmponeerd door Oranje: 'We zouden hem graag in ons team hebben'

07-09-2019 13:50 Laatste update: 13:54
65

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Virgil van Dijk, Ryan Babel, Memphis Depay, Frenkie de Jong... De Duitse media waren na de 2-4 overwinning van Nederland op Duitsland vol lof over de Oranje-internationals. VoetbalPrimeur vroeg twee Duitse journalisten naar hun mening.

"Ik ben heel erg verrast door Memphis en de 32-jarige Babel. Die twee spelers maakten het verschil", zegt Florian Plettenberg van het Duitse Sport1. "We kennen Babel nog van zijn Bundesliga-tijd, maar hij was niet heel succesvol bij Hoffenheim. Vanavond liet hij veel goede dingen zien. We zijn nooit in staat geweest om hem af te stoppen."

De Duitsers zijn ook geïmponeerd door Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. Plettenberg: "Eén van de grootste voordelen van Nederland is dat jullie een speler als Van Dijk hebben. We zouden hem graag in ons team hebben. Dat ontbreekt er nu aan."

Sport1-collega Jochen Stutzky is ook fan van Van Dijk. "Wow", lacht hij. "Als hij de persruimte binnenkomt, wordt iedereen rustig. Hij heeft een bepaalde aura. Tijdens de wedstrijd vroeg ik me af waarom geen enkele Duitser hem aanviel als hij de bal had. Alsof hij een schild om zich heen had. Misschien waren ze bang om een duel van hem te verliezen."