Spaanse media zien een 'moedige' De Jong tegen Granada: 'Zakte niet door ijs'

Spaanse media zien een 'moedige' De Jong tegen Granada: 'Zakte niet door ijs'

22-09-2019 07:24 Laatste update: 09:45
79

Barcelona leed zaterdagavond een pijnlijke nederlaag op bezoek bij Granada (2-0). De spelers van Ernesto Valverde haalden nauwelijks hun normale niveau en na de wedstrijd was Frenkie de Jong slechts de enige speler die zich meldde in de mixed zone om te praten met de pers, stellen Spaanse media vast. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de velden.

Volgens SPORT was De Jong een van de beste spelers aan Barcelona-zijde. De krant gaf de Nederlander een zeven voor de eerste helft, het hoogste cijfer van alle Barcelona-spelers. 'De Jong voegde intensiteit toe aan de wedstrijd en probeerde de kar te trekken vanuit het midden van het veld. Niemand heeft een reden om te twijfelen aan het spelinzicht van de speler.' Over de hele wedstrijd gezien kreeg De Jong een zes. Volgens SPORT was het optreden van De Jong 'moedig' te noemen. 

'Hij legde zijn hart en ziel in de wedstrijd', vervolgt de krant. 'Hij verloor de bal zelden en was in de eerste helft een van de dragende spelers. Hij zakte niet door het ijs.' Naast De Jong kregen alleen Lionel Messi en jongeling Ansu Fati ook een voldoende. De rest van het elftal werd beoordeeld met een onvoldoende.

 Volgens El Desmarque was het optreden van De Jong slechts goed voor een vijf, maar ook hiermee was hij een van de betere Barcelona-spelers. 'Hij nam initiatief op zich in het centrum van het veld en was in de eerste helft de enige speler die de bal vooruit durfde te spelen. Wel moet hij nog meer kalmte in zijn spel krijgen.'

Volgens de Spaanse journalist Ignasi Oliva Gispert was De Jong na de wedstrijd de enige spelers die de meegereisde supporters een verontschuldiging aanbood en zich meldde in de mixed zone. De andere spelers van de Spaanse grootmacht lieten dat afweten.