Ziyech 'aan zijn limiet': Hakim heeft nauwelijks vakantie gehad in de zomer

Ziyech 'aan zijn limiet': "Hakim heeft nauwelijks vakantie gehad in de zomer"

25-09-2019 21:08 Laatste update: 21:13
58

Hakim Ziyech maakt woensdagavond een pas op de plaats. De Ajax-vedette ontbreekt in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, omdat hij 'aan zijn limiet' zit.

Dat bevestigt Erik ten Hag voor de camera van FOX Sports. Ziyech miste dit seizoen nog geen wedstrijd, maar is er tegen Fortuna niet bij. "Hakim heeft nauwelijks vakantie gehad in de zomer", verklaart Ten Hag. "Na de interlandperiode met Marokko heeft hij niet één dag rust gehad. Vervolgens kwam hij terug met klachten."

Met die klachten speelde Ziyech afgelopen week drie wedstrijden: Heerenveen-thuis, Lille-thuis en PSV-uit. "Met name tegen Lille en PSV is hij ontzettend belangrijk voor ons, omdat hij het verschil kan maken. Ja, hij zit nu even aan zijn limiet. Hij heeft rust nodig, want we willen hem graag fris houden."

Ten Hag kiest tegen Fortuna Sittard voor twee nieuwe namen ten opzichte van het gelijkspel tegen PSV (1-1). Donny van de Beek maakt zijn rentree in de basiself, terwijl Razvan Marin een nieuwe kans krijgt. Dat gaat ten koste van Lisandro Martínez, die net als Ziyech rust krijgt. De Argentijn zit wel op de bank.