Wijnaldum schiet tegenvallend Liverpool naar winst na blunder Sheffield-keeper

Wijnaldum schiet tegenvallend Liverpool naar winst na blunder Sheffield-keeper

28-09-2019 15:24 Laatste update: 15:57
31

Liverpool heeft op bezoek bij Sheffield United met alle mogelijke moeite de drie punten binnengehaald. Een doelpunt van Georginio Wijnaldum na een ongelooflijke blunder van Sheffield United-keeper Dean Henderson bezorgde Liverpool de overwinning.

Liverpool kende een moeizame middag op Bramall Lane. De thuisploeg verdedigde stug en Liverpool was niet bij machte om door de hechte defensie van The Blades te combineren. Sadio Mané was vlak voor het rustsignaal vlak bij de openingstreffer voor The Reds, maar schoot vanuit kansrijke positie tegen de paal achter keeper Dean Henderson.

Ook na de rust bleef de ploeg van Jürgen Klopp ploeteren. Het was Sheffield United dat zelfs een aantal keer dicht bij de openingstreffer was. Halverwege de tweede helft was het echter Wijnaldum die zijn ploeg op voorsprong zette. De Nederlander nam een afvallende bal in één keer op de slof en zag Sheffield-keeper Henderson opzichtig blunderen. De keeper liet de bal knullig door zijn benen door rollen.

Mohamed Salah kreeg de kans om de wedstrijd tien minuten voor tijd te beslissen, maar oog in oog met Henderson schoot hij de bal tegen de keeper aan. Dit was voor Sheffield United het teken om te proberen de gelijkmaker te forceren. Het werd nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Liverpool, maar The Reds hielden stand.