De La Vega kwam afspraak niet na: 'Bij een andere club was hij allang gelyncht'

De La Vega kwam afspraak niet na: 'Bij een andere club was hij allang gelyncht'

28-09-2019 16:17
71

Mauricio Garcia de la Vega werd vrijdagavond door een groep supporters van Roda JC uit het Parkstad Limburg Stadion gezet. De fans zijn boos dat De la Vega nog steeds geen geld in de club heeft gestoken. De beoogde nieuwe eigenaar van de club werd onder politiebegeleiding afgevoerd.

"Als hij dit bij een andere club had gedaan was hij allang gelyncht", begint Ingo Bullus van supportersvereniging Platform Roda JC tegen 1Limburg. "De supporters hebben geen enkel vertrouwen meer in de nieuwe beoogde eigenaar Mauricio Garcia de la Vega." 

Het was vooraf bekend dat de supporters tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap met De la Vega in gesprek wilden gaan. "Dat is met iedereen besproken. De club, de politie en de stewards wisten dat", vervolgt Bullus. "Toen we in de bestuurskamer zaten, weigerde De La Vega ineens te komen. Toen sloegen bij een aantal mensen de stoppen door en zijn we hem gaan halen. Het werd een beetje duw- en trekwerk, maar wij hebben tegen iedereen geroepen dat we van hem af moesten blijven. Buiten heeft hij misschien een tikje gehad maar hebben we hem netjes met een paar man aan de politie overgedragen."

De supportersvereniging staat nog steeds achter de actie van vrijdagavond. "Als hij zich weer meldt de volgende wedstijd durf ik wel te zeggen dat er nieuwe acties komen", sluit Bullus af.