PSG incasseert vier doelpogingen, maar moet geduldig zijn: Neymar weer goudhaantje

PSG incasseert vier doelpogingen, maar moet geduldig zijn: Neymar weer goudhaantje

28-09-2019 19:21
4

Neymar heeft Paris Saint-Germain wederom behoed voor puntenverlies. De regerend Ligue 1-kampioen leek zaterdagavond te tanden stuk te bijten op het ultra-defensieve Bordeaux, maar kon in de slotfase alsnog de ban breken.

De duurste voetballer ter wereld deed het in de blessuretijd tegen RC Strasbourg en in minuut 87 bij Olympique Lyon, maar sloeg in het Stade Matmut Atlantique 'al' na zeventig minuten toe. Daarvoor had hij wel de hulp van Kylian Mbappé nodig: de van een hamstringblessure herstelde vleugelaanvaller viel na rust in voor Pablo Sarabia en leverde één kwartier later al de 0-1 op een presenteerblaadje voor Neymar.

De late zege was terecht: Bordeaux beperkte zich tot tegenhouden en kwam in negentig minuten tijd tot slechts vier doelpogingen, waarvan één tussen de palen. Pas in de absolute slotfase zette de thuisploeg aan, maar PSG trok de zege over de streep. De Parijzenaars springen over Nantes heen naar de eerste plek: het verrassende Angers kan later op de zaterdag langzij komen wanneer het thuis Amiens opzijzet.