'Verkeerd beeld' van Promes: 'Dat Straight Money Blowen was over de top, parodie'

'Verkeerd beeld' van Promes: 'Dat Straight Money Blowen was over de top, parodie'

28-09-2019 19:41
15

FOX Sports-analist Arnold Bruggink is een liefhebber van Quincy Promes. De 42-jarige Tukker sloot in 2011 zijn carrière af bij FC Twente, toen Promes voorzichtig aan de deur klopte in Enschede.

Bruggink leerde de inmiddels 27-jarige Ajacied kennen als een 'enorme teamspeler', liet hij weten in de analyse in aanloop naar Ajax-FC Groningen. "Er is een best wel verkeerd beeld van hem", aldus de analist. "Quincy was een enorm leergierige jongen en is dat volgens mij nog steeds. Hij speelt in dienst van het elftal, dat vind ik wel mooi. Net als Donny van de Beek, die kan zich ook als nummer tien ondergeschikt maken aan andere spelers."

Dat Promes door de buitenwereld wordt gezien als individualist, verbaast Bruggink dan ook. "Volgens mij heeft dat met Instagram en weet ik wat voor dingen te maken, maar hij moet beoordeeld worden op wat hij in het veld doet. Daar laat hij het wel zien." Tafelgenoot Hugo Borst stelt ook vast dat de beruchte 'Straight Money Blowen'-video Promes iets te lang is blijven achtervolgen. "We vinden hem een beetje een patsertje en dat vind ik onterecht. Dat filmpje was zo over de top dat het een parodie was op een rapper. Zelfspot? Ja, vind ik wel. Ik vind het een vrolijke gozer én een onderschatte speler."