Gruwelijke blunder Utrecht-doelman Paes beslist duel der subtoppers in Arnhem

05-10-2019 21:44
93

Vitesse heeft het duel der subtoppers gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Leonid Slutsky trok met 2-1 aan het langste eind na een enorme blunder van doelman Maarten Paes van de Domstedelingen.

Vitesse kwam in het Gelredome, dat een eerbetoon bracht aan Theo Bos, al snel op voorsprong. Max Clark kopte na negen minuten raak uit een hoekschop van Oussama Tannane. Voor diezelfde Tannane werd het desondanks een vervelend weerzien met zijn oude werkgever. De aanvaller ging na 36 minuten per brancard van het veld met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure.

Twee minuten later moest de thuisploeg de volgende tegenslag incasseren. Adam Maher schoot van net buiten het strafschopgebied en doelman Remko Pasveer stond op het verkeerde been: 1-1. FC Utrecht had na rust het initiatief. Onder anderen Sander van de Streek was gevaarlijk, maar een treffer bleef uit. Het waren de Arnhemmers die opnieuw de leiding namen.

Tim Matavz veranderde na 68 minuten een schot van Clark van richting. Het leek een eenvoudige prooi voor Paes, aangezien de bal richting en vaart miste. De sluitpost zag de bal echter pijnlijk door zijn benen rollen. Die blunder kwam Utrecht niet te boven, waardoor het pas op de plaats moet maken.

De ploeg van coach John van den Brom blijft steken op veertien punten, terwijl Vitesse nu net als koplopers Ajax en PSV twintig punten heeft. De topclubs komen zondag nog wel in actie.