'In 2010 zat ik samen Van der Vaart op het bankie, wij hebben heel wat gelachen'

Gepubliceerd: zo 13 oktober 2019 om 09:51

Laatste update: zo 13 oktober 2019 om 10:02

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Zondag is het zover: de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart! VoetbalPrimeur is afgereisd naar Hamburg en haalde diverse oud-ploeggenoten en kenners voor de camera. André Ooijer, John Heitinga en Frits Barend, maar ook Heurelho Gomes, Heiko Westermann én vader Ramon van der Vaart komen aan het woord.

Bennett van Fessem
HAMBURG

"Ik heb het genoegen gehad dat ik hem op zijn zeventiende heb mogen zien voetballen in het eerste van Ajax", aldus Barend, tussen de alarmpiepjes van zijn auto door. "Rafael is voetbal, zoals voetbal bedoeld is en voetbal gespeeld moet worden. Vroeger had je in Spanje van die kleine, gedrongen mannetjes met afgezakte kousen. Die niets deden, maar álles konden met een bal. Dat was Rafael ook een beetje, maar dan in de moderne versie."

Ooijer stond als speler van PSV regelmatig tegenover Van der Vaart en Ajax. "Mijn herinnering aan Rafael is eigenlijk een negatieve. Hij maakte ooit voor de Johan Cruijff Schaal zo'n geweldige goal tegen mij in de Arena", aldus de oud-verdediger, die als Oranje-international juist goed op kon schieten met de linkspoot. "Tijdens het WK van 2010 zaten we samen op het bankie, toen hebben we wel vaak gelachen."

Zondag staan Rafa's HSV Stars en Rafa's All Stars tegenover elkaar in Hamburg. Heurelho Gomes speelde met Van der Vaart bij Tottenham Hotspur: de voormalig PSV-doelman hoopt stiekem op een glansrol als veldspeler. "Ik kan ook voorin spelen, hoor. Ik koos niet voor het doel, het doel koos voor mij", aldus de immer goedlachse Braziliaan. Heiko 'HW4' Westermann zal voor de HSV Stars uitkomen. "Hopelijk niet als verdediger, haha."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws