De Wolf 'goede aanvulling op Advocaat': 'Sceptisch, maar hij heeft ons verrast'

De Wolf 'goede aanvulling op Advocaat': 'Sceptisch, maar hij heeft ons verrast'

30-10-2019 19:30
41

John de Wolf als assistent-trainer van Feyenoord: Kevin Vink vindt het een prima zet. De oud-spits van Excelsior Maassluis maakte De Wolf van dichtbij mee toen die zich meldde op Sportpark Dijkpolder.

De Wolf verving in het voorjaar van 2015 de ontslagen Cesco Achterberg en presteerde het vrijwel onmogelijke met Excelsior Maassluis: de hekkensluiter van de toenmalige topklasse zaterdag won zeven van zijn laatste acht wedstrijden en ontsnapte zelfs aan degradatie. "Hij heeft ons positief verrast", vertelt Vink aan het Algemeen Dagblad. "Bij zijn aanstelling waren we als spelersgroep ook best sceptisch. (…) Je kan nog zo lang bij Feyenoord hebben gespeeld, als blijkt dat je als trainer onzin praat, prikken de spelers daar zo doorheen. Maar John wist waar het over had."

De oud-verdediger zorgde voor vertrouwen, discipline én plezier in Maassluis. "John heeft de gave dat hij spelers kan raken. Je ging voor hem door het vuur", herinnert Vink zich. "We hadden kwaliteit genoeg, maar het was er eerder dat seizoen nog niet uitgekomen. Door hem zijn we weer beter gaan spelen." De toenmalige spits denkt ook dat De Wolf voor een nieuwe impuls bij Feyenoord kan zorgen. "Ik denk dat hij een goede aanvulling kan zijn op Dick Advocaat. En hij kan zeker helpen de achterhoede op orde te brengen, met name het centrale duo."