RKC neemt revanche voor bekereliminatie en is eindelijk van de hatelijke nul af

02-11-2019 20:22
36

RKC Waalwijk is na twaalf Eredivisie-wedstrijden van de hatelijke nul af en gaat van één punt naar vier punten. De promovendus werd woensdag nog uit de KNVB Beker gekegeld door Heracles Almelo, dat zaterdagavond naar Waalwijk kwam en door de ondergrens zakte tegen de hekkensluiter.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en greep Heracles direct bij de keel: Lennart Czyborra kon een inzet van Stijn Spierings nog uit de doelmond halen, maar Sylla Sow schoot na elf minuten de 1-0 binnen via de onderkant van de lat. Heracles slaagde er voor rust niet in om van de schrik te bekomen. Het kreeg ondanks het matige spel wel kansen op de gelijkmaker, maar Etienne Vaessen hield Czyborra en Cyriel Dessers af.

Ook in de tweede helft had RKC het betere van het spel. De thuisploeg leek meerdere malen uit te lopen, maar had pech: een fraaie vrije trap van Clint Leemans eindigde tegen de paal en een geweldige omhaal van Hans Mulder spatte uiteen op de lat. Het spelpeil van Heracles bleef bedenkelijk. Hoewel RKC de wedstrijd niet voortijdig kon beslissen, hing de gelijkmaker geen moment in de lucht: tijdens de vijf minuten durende extra tijd werd het zelfs nog 2-0 via een schuiver van de ingevallen Kevin Vermeulen.

RKC krijgt ADO Den Haag, Fortuna Sittard en VVV-Venlo weer langzaam maar zeker in zicht: het gat met de nummers 15, 16 en 17 van de Eredivisie is vooralsnog vijf punten. Heracles had bij een overwinning naar plek 5 kunnen klimmen, maar zou zondag zomaar naar het rechterrijtje af kunnen zakken.