Engelse journalisten leven mee met Ajax: 'Vooral eerste kaart Blind leek licht'

06-11-2019 06:46 Laatste update: 08:58
115

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

In de Engelse pers zijn ze lovend over het spel van Ajax op bezoek bij Chelsea. De Engelsen kwamen door de twee rode kaarten voor Joël Veltman en Daley Blind terug tot 4-4, maar de journalisten zijn onder de indruk.

Emile van de Sande
LONDEN

"De wedstrijd startte met een geweldige snelheid, twee doelpunten binnen vijf minuten, maar het werd zelfs nog gekker", begint Gerry Cox van Hayters TV voor de camera van VoetbalPrimeur. "We spraken met Dusan Tadic na de wedstrijd, volgens hem voelde het als een 'triple punishment'. Vooral de eerste gele kaart die Daley Blind kreeg leek erg licht."

Ook journalist Oliver Harbord van Football.London geeft toe dat de rol van de arbitrage groot was. "Ik denk dat Ten Hag een punt heeft dat er een overtreding op Blind werd gemaakt in de aanloop naar de rode kaart." Ook geeft hij aan dat hij zijn ogen tijdens de rust niet kon geloven. "Nee, dat kon ik niet. Ik vind dat Ajax de voorsprong volledig verdiende, de standaardsituaties waren geweldig."

Ziyech blonk uit, zo zagen beide journalisten. "Ziyech was echt van grote kwaliteit. Zijn mogelijkheden aan de bal en zijn linkervoet zorgden voor problemen. Hij was ook meer aanwezig op het middenveld", sluit Cox af.