Van Bommel: 'Vitesse-Sporting-Ajax... En nu kan ik er ineens niets meer van?'

Van Bommel: 'Vitesse-Sporting-Ajax... En nu kan ik er ineens niets meer van?'

06-11-2019 20:25
149

PSV-trainer Mark van Bommel wil zich niet uit zijn evenwicht laten brengen door de mindere reeks waar de Eindhovenaren mee bezig zijn. Nadat er niet gewonnen werd van FC Utrecht, LASK Linz, AZ én Sparta, is de druk toegenomen in Eindhoven.

Dit komt niet bepaald als een verrassing voor Van Bommel. "Dat is de voetbalwereld, heel opportunistisch", laat hij weten in gesprek met FOX Sports. De trainer verwijst naar de serie wedstrijden tegen Vitesse, Sporting Portugal en Ajax van medio september. "Toen was het: als hij daar doorheen komt, dan is het wel een goede trainer. En nu kan ik er niets meer van? Dat is de voetballerij", aldus de montere Limburger.

Van Bommel wil het woord 'crisis' niet noemen en spreekt van 'verklaarbare' redenen. PSV had de afgelopen weken veel personele problemen met diverse blessures en schorsingen. "Daar wil ik me niet achter verschuilen. Maar dat is wel iets waarvan je intern zegt: jongens, dit en dit is er gebeurd. Een aantal dingen zijn verklaarbaar en een aantal dingen zijn niet goed."

PSV mag donderdagavond proberen om het sportieve tij te keren. LASK Linz is de tegenstander tegen wie er om 18.55 uur afgetrapt zal worden.