Lille-trainer Galtier 'wil zwakte uitbuiten': 'Kan een probleem worden voor Ajax'

Lille-trainer Galtier 'wil zwakte uitbuiten': 'Kan een probleem worden voor Ajax'

26-11-2019 22:04
21

Lille-trainer Christophe Galtier ziet woensdagavond kansen in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, dat het moet stellen zonder Joël Veltman en Daley Blind. De Fransen hopen daarvan te profiteren.

"Dat tweetal is heel belangrijk voor Ajax. Ze bezitten klasse en beheersen het positiespel heel goed", wordt Galtier op de persconferentie geciteerd door De Telegraaf. "Het zou een probleem kunnen worden voor Ajax. Wij hebben erop gehamerd dat wij het Ajax op die posities zo moeilijk mogelijk willen maken. Ik hoop dat we erin slagen om die mogelijke zwakte uit te buiten."

Galtier, die zelf met Adama Soumaoro en José Fonte ook twee verdedigers mist, is desondanks onder de indruk van de Amsterdammers. "Ik hoop dat we de verdediging van Ajax onder druk kunnen zetten. Maar ik moet zeggen dat Ajax een bijzonder sterke ploeg heeft en op iedere positie een nieuwe sterke speler kan inbrengen. Dat zegt veel over die club."

Lille moet winnen om kans te blijven maken op een plek in de Europa League na de winter. Een vervolg in de Champions League is al geen mogelijkheid meer. Galtier verwijt zijn ploeg de kansen niet af te maken. "De uitwedstrijd tegen Ajax verliezen we met 3-0. Maar het zegt genoeg dat hun keeper (André Onana, red.) toen de beste speler van het veld was."