Weghorst mist de boot, Napoli in crisis, Leicester City wint door late VAR-goal

01-12-2019 20:15 Laatste update: 20:05
19

In de Bundesliga van het seizoen 2019/2020 is het verschil tussen een gedeelde vijfde en een negende plek slechts één overwinning. Het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst had zondag de aansluiting met de topploegen kunnen hervinden, maar liet zich thuis verrassen door Werder Bremen.

VfL Wolfsburg-Werder Bremen 2-3
Weghorst maakte na ruim een half uur spelen wel zijn zevende Bundesliga-treffer van het seizoen, maar moest de hoofdrol aan voormalig Vitesse-aanvaller Milot Rashica laten. De Kosovaar opende de score met een benutte penalty en legde - nadat Wolfsburg al twee keer terug was gekomen van een achterstand - de 2-3 eindstand vast met een diagonale schuiver.

Napoli-Bologna 1-2
Napoli-trainer Carlo Ancelotti moet mogelijk vrezen voor zijn baan. De nummer twee van het voorbije Serie A-seizoen liet zich zondag thuis verrassen door Bologna en is nu acht officiële wedstrijden zonder zege. Fernando Llorente zette Napoli nog op koers voor een langverwachte driepunter, maar Andreas Skov Olsen en Nicola Sansone besloten anders. Stefano Denswil deed negentig minuten lang mee met de gasten, Jerdy Schouten keek toe vanaf de bank.

Leicester City-Everton 2-1
Leicester City heeft thuis tegen Everton in de blessuretijd de overwinning gepakt. Alles wees erop dat het duel tussen The Foxes en The Toffees in 1-1 zou eindigen, maar de thuisploeg sloeg op het laatste moment nog een keer toe. Nadat Richarlison Everton op voorsprong had gezet, gebeurde er lang weinig in het King Power Stadium van Leicester. Jamie Vardy maakte pas na 68 minuten gelijk toen hij een voorzet kreeg van Wilfred Ndidi.

Leicester werd pas in de blessuretijd bevrijd. De goal van Kelechi Iheanacho, die ná de 93e minuut werden gemaakt, telde pas laat omdat de VAR een tijd nodig had om deze goed te keuren. De grensrechter vlagde namelijk voor buitenspel. De goal van Iheanacho werd uiteindelijk goedgekeurd.

Leicester blijft koploper Liverpool in het spoor. De achterstand is acht punten.

Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 4-2
Borussia Mönchengladbach is na zondagmiddag nog steeds de verrassende koploper in de Bundesliga. Die Fohlen werden zaterdag nog ingehaald door RB Leipzig, maar deden één dat later wat ze moesten doen, tegen het minstens zo verrassend presterende SC Freiburg.

De ploeg van de Nederlandse doelman Mark Flekken reisde als nummer zes van de Bundesliga af naar Mönchengladbach, waar de doelpunten vielen als rijpe appelen. Marcus Thuram brak de wedstrijd al na drie minuten openen, maar Jonathan Schmid reageerde direct met een rake vrije trap. Die 1-1 bleef tot aan de rust op het bord staan, maar daarna ging het los. Breel Embolo schoof na 45 seconden in de eerste helft de 2-1 binnen, schoot kort daarna een strafschop tegen de paal en herpakte zich met een panklare assist op Patrick Herrmann: 3-1.

Lucas Höler bracht de spanning nog even terug, maar Embolo greep twintig minuten voor tijd weer de hoofdrol: de Zwitser strafte geklungel in de opbouw van Freiburg af, kreeg de bal terug van Florian Neuhaus en besliste de wedstrijd met zijn 4-2. Borussia Mönchengladbach komt op 28 punten en ligt op pole position voor de Herbstmeister-titel.

KV Oostende-Anderlecht 3-2
Anderlecht is weer terug op aarde: Paars-Wit was bezig aan een reeks van acht ongeslagen competitieduels, maar ging zondag genadeloos onderuit tegen KV Oostende. De herstelde Vincent Kompany en de na een uur gewisselde Michel Vlap zagen hun ploeg na een half uur met 2-0 achters staan. Kemar Roofe miste na rust een strafschop en Andrew Hjulsager tekende zelfs voor de 3-0. De tegentreffers van Nacer Chadli en Jérémy Doku kwamen te laat voor Anderlecht, dat op een beschamende elfde plek in de Jupiler Pro League blijft hangen.