Wat een ontlading: Port Vale-spits Pope maakt 'beloofde' goal tegen City

04-01-2020 19:34 Laatste update: 20:14
5

Je verzint het niet: Port Vale-spits Tom Pope gaf voordat bekend werd dat hij het met Port Vale op mocht gaan nemen tegen Manchester City al aan dat hij 40 doelpunten per seizoen zou maken als zijn directe tegenstander John Stones zou heten. Dat hij er daadwerkelijk één zou maken tegen City had niemand echter verwacht.

Pope kopt zijn ploeg ongeveer tien minuten voor rust op gelijke hoogte met City, dat toch wel met een aantal grote namen startte tegen de middenmoter uit de League Two. Zo speelden Stones, David Silva, Bernardo Silva en Sergio Agüero allemaal mee bij City.

"Ik weet dat hij een miljoen keer beter is dan dat ik ben, maar ik zou elke week wel tegen John Stones willen spelen", liet de Port Vale-spits vrijdag nog weten, geciteerd door The Guardian. "Dan zou ik er 40 per seizoen maken."

Vlak voor het rustsignaal herstelde Agüero de balans. De Argentijn zette zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1.