Afellay vol lof: 'We moeten genieten zolang hij nog in Nederland voetbalt'

Afellay vol lof: 'We moeten genieten zolang hij nog in Nederland voetbalt'

12-01-2020 17:44
63

Ibrahim Afellay is vol bewondering over Mohamed Ihattaren. Het zeventienjarige supertalent beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak, tot blijdschap van zijn zestien jaar oudere mentor bij PSV.

"Hij combineert het straatvoetbal met functionaliteit en beslissend zijn. Dat zijn heel goede voortekenen voor de toekomst", zegt Afellay tegen De Telegraaf over Ihattaren. "Hij is een voorbeeld van een natuurtalent. Die worden eens in de zoveel tijd geboren. We moeten ervan genieten zolang hij nog in Nederland voetbalt. Hij heeft zo ontiegelijk veel kwaliteiten."

In oktober overleed de vader van Ihattaren. Afellay, die op jonge leeftijd hetzelfde meemaakte, steunde zijn ploeggenoot. "Op de dag dat zijn vader overleed, heeft Mo me gebeld en gevraagd of ik naar het ziekenhuis wilde komen. Ik ben zo gauw als ik kon in de auto gesprongen en heb geprobeerd hem daar bij te staan."

"Het was een heel emotionele dag. Ik heb zelf die ervaring en als je dan op dat moment zo'n jongen met zijn familie aantreft, dan gaat het door merg en been", besluit de PSV-routinier. "Ik ben trots op hem, als ik zie hoe hij zich er de afgelopen periode doorheen heeft geslagen."