De Ligt krijgt waardering van Italiaanse pers: 'Zorgvuldig spitsen uitgeschakeld'

De Ligt krijgt waardering van Italiaanse pers: 'Zorgvuldig spitsen uitgeschakeld'

15-01-2020 23:49
67

Matthijs de Ligt stond voor het eerst sinds begin december weer eens in de basis bij Juventus en hield met zijn kompaan Daniele Rugani meteen de nul voor de club uit Turijn. Juve won met 4-0 van Udinese en bereikte daarmee de kwartfinale van de Coppa Italia. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Italiaanse media, die gematigd positief zijn over De Ligt.

De meeste kranten besteden het grootste deel van hun artikel aan de uitblinkende Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín, maar Tuttosport prijst ook de rol van De Ligt. De stopper uit Abcoude moest de rol van de afwezige Leonardo Bonucci overnemen en 'deed dat uitstekend'. De voormalig Ajacied speelde volgens het Italiaanse medium als een echte persoonlijkheid en was verfijnd wanneer het nodig was.

Sportmediaset, het medium van Silvio Berlusconi, beoordeelt De Ligt met een 6,5. Samen met Rugani hield hij Lukas Teodorczyk, de spits van Udinese, in bedwang. De Pool had 'niets in te brengen tegen de bankschroef die De Ligt en Rugani voor hem waren' en werd in de rust dan ook gewisseld. Hij had op dat moment nog geen bal in de buurt gezien, schrijft het medium.

Ook de Italiaanse variant van Eurosport geeft de Nederlander een 6,5 voor zijn prestatie. De wedstrijd van De Ligt wordt omschreven als 'zorgvuldig'. Hij zorgde ervoor dat de spitsen van het bezoek uit Udine niet in de wedstrijd kwamen en ook in aanvallend opzicht stond de jonge stopper zijn mannetje: hij stichtte een aantal keer goed gevaar.

Een magere zes van Tuttomercatoweb sluit het 'rapport' van De Ligt af. De voetbalnieuwssite vond dat de verdediger goed speelde, maar dat hij weinig te doen had en zich dan ook niet echt kon onderscheiden. Hij deed wat hij moest doen 'naar behoren' en had vooral geluk dat de spitsen van Udinese zich amper roerden.