Feyenoord hoopt op Slowaakse spits: 'Ze kunnen nog financiële bocht nemen'

Gepubliceerd: zo 19 januari 2020 om 11:07

Feyenoord lijkt voor het eerst in jaren weer het nodige kapitaal op het veld te hebben staan. Jonge talenten als Orkun Kökcü, Tyrell Malacia en Justin Bijlow ontwikkelen zich goed, terwijl ook aankoop Marcos Senesi zich manifesteert.

Tygo van Marion
ROTTERDAM

"Er zijn weer wat jonge spelers met wat potentie. Maar je moet ook eerlijk zijn. Feyenoord heeft in Europa niet goed gepresteerd en over het algemeen worden transfers daar verdiend. Dus ik denk niet dat de clubs in de rij staan", vertelt clubwatcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad aan VoetbalPrimeur. "Als je hier vraagt naar Senesi is het net of hij al het drievoudige waard is, dat lijkt me een beetje overdreven."

Toch staat er weer wat geld op het Feyenoord-veld en met name Kökcü laat zich in positieve zin gelden. "Feyenoord is bezig om zijn contract te verlengen en zal dat ook snel moeten doen, want hij bewijst zich keer op keer. Hij zal wel wat meer moeten scoren om echt de grote stap te kunnen zetten. Laat hem eerst maar anderhalf jaar bij Feyenoord in het eerste elftal spelen."

Gouka ziet dat coach Dick Advocaat steeds meer te kiezen krijgt door spelers die van blessures terugkeren. Ook wil Feyenoord nog een middenvelder en een aanvaller aantrekken. "Advocaat is ervan overtuigd dat zij komen. Vermeer is vertrokken, het half miljoen dat hij laat liggen zou naar een middenvelder moeten gaan. En er kan ook een spits gehaald worden. Van de bedragen die genoemd worden rond die Slowaak (Róbert Bozenik, red.) is Feyenoord ook niet heel snel terug. Blijkbaar is er nog ergens een financiële bocht die ze kunnen nemen, waardoor dat haalbaar is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws