Tottenham Hotspur klopte aan bij Van der Vaart: 'Ik had een half uur de tijd'

Tottenham Hotspur klopte aan bij Van der Vaart: 'Ik had een half uur de tijd'

01-02-2020 15:10 Laatste update: 15:59
17

Rafael van der Vaart weet nog goed dat hij in 2010 de transfer naar Tottenham Hotspur maakte. De ex-voetballer had weinig tijd om te beslissen: een half uur om precies te zijn. Van der Vaart stond destijds onder contract bij Real Madrid.

"Wij waren met het Nederlands elftal bij elkaar voor een interland. M'n zaakwaarnemer vertelde me dat er iets speelde", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ik ging lekker slapen en had de wekker gezet om half zes. Toen keek ik op m'n telefoon en zag ik dat Tottenham belangstelling had. Ik moest binnen een half uur beslissen. Oh shit, dacht ik. Ik kende Spurs niet heel goed. Ik twijfelde of ik Real Madrid moest verlaten voor Spurs. M'n gevoel zei dat ik het gewoon moest doen."

Wedden

Meer odds

José Mourinho was toen de trainer van Real Madrid. Hij vertelde Van der Vaart dat hij niet op veel speelminuten hoefde te rekenen. "Dat maakte de keuze wat makkelijker. Ik heb het uiteindelijk gedaan. Het was de beste beslissing geweest die ik kon maken."

"Het zou eerst om een huurtransfer gaan. Maar dat wilde ik niet, ik wilde meteen weg als ik zou gaan. Dat hebben ze heel snel omgedraaid in een half uur. Om vijf voor zes heb ik gezegd dat ik het zou doen. Toen is het rondgekomen."