Emmen zet imposante thuisreeks door tegen FC Twente; gedroomde terugkeer Jansen

11-02-2020 20:22 Laatste update: 20:24
71

FC Emmen heeft wederom bewezen lastig te bespelen te zijn op de eigen Oude Meerdijk. De Eredivisionist uit Drenthe klopte dinsdagavond FC Twente met 1-0 en heeft de ongeslagen reeks van vijf maanden in eigen huis daarmee verlengd.

Emmen domineerde de eerste helft en de Tukkers mochten van geluk spreken dat het bij rust maar 1-0 stond. Er waren kansen voor Michael de Leeuw en Kerim Frei, waarbij laatstgenoemde ook nog eens een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. De Turkse vleugelaanvaller maakte sowieso indruk en hij verdiende het dan ook om de 1-0 alsnog tegen de touwen te schieten. Hij plaatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek.

Twente had niets in te brengen tegen het felle en enthousiaste spel van Emmen, maar haalde wel de rust met een 1-0 achterstand. Daardoor bleef de ploeg van trainer Gonzalo García in de wedstrijd en dat bleek na de pauze een zegen voor de Tukkers. Ze wisten Emmen iets vaker weg te houden van het eigen strafschopgebied en hoopten zelf met iets meer balbezit nog tot een gelijkmaker te komen.

De druk op het doel van Emmen-keeper Telgenkamp kwam er wel, maar een doelpunt kwam er niet. Die goal viel uiteindelijk aan de andere kant: Anco Jansen, die eerder in de wedstrijd inviel na lang blessureleed, werd voor de keeper gezet en hij schoof de beslissende 2-0 kalm binnen. Daarmee komt er nog steeds geen einde aan de imposantie thuisreeks van FC Emmen, dat al sinds eind augustus niet meer verloor in eigen huis.