Man van de Ziyech-scoop voorziet Ajax-leegloop: "Op nominatie om weg te gaan"

Gepubliceerd: do 13 februari 2020 om 06:50

Laatste update: do 13 februari 2020 om 08:39

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Mike Verweij bracht woensdag als eerste het nieuws dat de transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea zo goed als rond is. De journalist van De Telegraaf legt uit waarom Ajax minder geld ontvangt dan voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong en denkt dat het een turbulente transferzomer wordt in Amsterdam.

Bennett van Fessem
ARNHEM

"De bevestiging kwam heel snel, de clubs zijn eruit over Hakim Ziyech: 45 miljoen euro", geeft Verweij aan. Hij werd gebeld door een tipgever met het nieuws over de transfer. "Eigenlijk had ik het gisteravond ook al gehoord, maar toen kreeg ik de bevestiging niet. Nu kwam die bevestiging dus wel en konden we gaan tikken."

Ziyech vertrekt voor een lager bedrag dan De Jong en De Ligt eerder. Hier heeft Verweij een verklaring voor. "Dat komt omdat Marc Overmars afspraken maakt met spelers. Een van die afspraken was dat hij ongeveer vijf miljoen euro bruto per jaar zou gaan verdienen: compleet on-Nederlandse bedragen. Hierdoor kon Overmars de vaste clausule uit het contract slopen: in eerste instantie zou Ziyech maar 30 miljoen euro opleveren."

Volgende transferperiode
Verweij denkt dat het een drukke transferperiode gaat worden voor Ajax aankomende zomer, meerdere spelers staan dan op het punt te vertrekken."Ik denk dat Andre Onana nog op de nominatie staat om weg te gaan, Nicolás Tagliafico... Joël Veltman heeft min of meer de toezegging dat hij weg zou mogen, David Neres. Donny van de Beek is op weg naar Real Madrid, Bayern München heeft zich gemeld voor Sergiño Dest. Het wordt een hele uitdaging voor Overmars om volgend jaar weer een geweldig elftal te hebben."

Poll

Wie moet Ziyech opvolgen bij Ajax?

(6597 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws