Jong AZ versterkt met Ajax-overwinnaars: 'Hoe mooi als je dat zelf ook kan doen!'

Jong AZ versterkt met Ajax-overwinnaars: 'Hoe mooi als je dat zelf ook kan doen!'

02-03-2020 20:26
15

Michel Vonk, trainer van Jong AZ, kan maandagavond tijdens de overgespeelde wedstrijd tegen Almere City beschikken over veel spelers die zondagavond met het eerste elftal in de Johan Cruijff Arena aanwezig waren en daar van Ajax wonnen. Zij kunnen de ploeg op sleeptouw nemen.

De Alkmaarders treden op het eigen trainingscomplex aan met spelers als Yukinari Sugawara, Hakon Evjen en Ferdy Druijf. Die spelers zaten zondagavond in Amsterdam op de bank tijdens de knappe 0-2 zege op Ajax. "Een mooie prestatie voor die jongens, de competitie ligt weer helemaal open", vertelt Vonk tegenover FOX Sports. "Ze hebben goed gespeeld en verdiend gewonnen, dus die jongens komen met een goed gevoel binnen."

De overwinning van het eerste elftal speelde ook een rol in de wedstrijdbespreking van Vonk. "Je neemt mee dat het binnen een week heel anders kan zijn", legt hij uit. "We hebben vrijdag nog van De Graafschap verloren (5-1, red.) in een mindere wedstrijd, maar je krijgt vandaag weer de kans om dat te herstellen. Met de wedstrijd van gisteren van het eerste in het achterhoofd, hoe mooi zou het zijn als je dat zelf ook kan doen!"