'Nu Antony naar Ajax gaat, kan de helft van zijn transfersom bovenop zijn waarde'

04-03-2020 10:00 Laatste update: 10:28
67

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Ajax zal geen spijt krijgen van zijn investering in Antony, vermoedt voormalig teammanager David Endt. De Amsterdammers bekrachtigden onlangs hun deal met São Paulo FC: de transfersom kan oplopen tot bijna 22 miljoen euro.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

De kans dat Ajax verlies gaat lijden, is volgens Endt echter niet groot. "Ik hoop dat hij het geld waard is. Maar het is ook een wet dat wanneer een speler uit Brazilië komt, hij vervolgens een meerwaarde krijgt", aldus de kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het feit alleen al dat hij bij een topclub in Europa komt, daardoor kun je misschien de helft van dat bedrag er bovenop doen. Want dat is hij dan waard. Je verliest er dus niet aan, zeker omdat het een jonge speler is."

In financieel opzicht is de Antony-transfer dus een niet onverstandige onderneming, denkt Endt. Hoe de transfer in sportief opzicht uit zal pakken, zal nog moeten blijken. "Er is nog zó'n scheepslading aan factoren die moeten kloppen", houdt hij zich op de vlakte. "Kijk maar naar hoe David Neres zich heeft ontwikkeld. In het begin werd hij héél kritisch en cynisch bekeken, al bijna afgeschreven. En nu hebben we allemaal het gevoel: wat missen we bij Ajax, we missen Neres!"