Van der Vaart over Memphis-probleem: Wil je dan Ryan Babel opstellen?

Van der Vaart over Memphis-probleem: "Wil je dan Ryan Babel opstellen?"

03-03-2020 17:42
47

Het is cruciaal voor Oranje dat Memphis Depay fit genoeg is om deel te nemen aan het EK, zegt Rafael van der Vaart. De aanvaller revalideert van een zware knieblessure en lijkt grote stappen te maken in zijn herstel.

"Nederland heeft genoeg kwaliteit, maar voorin is het wel wat dun, vind ik. Hij is wel onze belangrijkste pion daar natuurlijk", zegt Van der Vaart tegen Veronica Inside. Er wordt veel gesproken over een snelle rentree van Memphis. "Ik snap al die berichten wel. Maar als speler ben je maar met één ding bezig: je wilt het EK spelen. Daar heb je altijd voor gevoetbald."

"Het heeft geen zin om op dit niveau op halve kracht mee te doen. Maar als je ziet wat hij allemaal al doet. Dat ziet er goed uit. Laten we het hopen met z'n allen. Je moet hopen dat Oranje verder komt en dat hij in zo'n toernooi kan groeien", aldus de oud-international, die bij afwezigheid van Memphis ook niet snel zou terugschakelen naar een tweespitsensysteem. "Maar als je met twee aanvallers wilt spelen, zou ik niet weten met wie. Wil je dan Ryan Babel opstellen? Het is heel moeilijk, maar gelukkig hebben we daar een bondscoach voor. Wij kunnen er over praten en hij moet het doen."