Koeman na loting: 'Hij bewijst nog altijd een van de beste spitsen te zijn'

03-03-2020 20:38 Laatste update: 20:44
20

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Ronald Koeman vindt de Nations League-loting van het Nederlands elftal 'niet ongunstig'. Dat laat de bondscoach weten tegenover diverse media, waaronder VoetbalPrimeur. Oranje speelt in groep 1 tegen Bosnië, Polen en Italië. Als de ploeg van Koeman de groep wint gaat het net als vorig jaar naar de Final Four.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

Andere poules zijn volgens de keuzeheer van Oranje sterker. "Het had zeker minder gekund als ik daar naar kijk", zegt Koeman voor diverse camera's, waaronder die van VoetbalPrimeur. "Bosnië is niet echt bekend, maar dat lijkt me ook logisch omdat we hen niet treffen op het EK. Ik weet dat zij Dzeko als spits hebben die bij Roma speelt."

"Polen is wat bekender, met name door een speler als Lewandowski die nog altijd bewijst één van de beste spitsen te zijn", gaat de analyse van de bondscoach verder. "Het leuke van die twee ploegen is dat we ze in de laatste twee jaar niet getroffen hebben en dat dus nieuw voor ons is. Italië kennen we natuurlijk wel van de laatste oefenwedstrijd, maar die gaan we dus nu voor echte punten treffen."