Bayern voert fikse campagne na 'hoerenzoon'-incidenten: geen reclame op de borden

Bayern voert fikse campagne na 'hoerenzoon'-incidenten: geen reclame op de borden

07-03-2020 13:27 Laatste update: 18:29
19

Bayern München heeft maatregelen genomen in aanloop naar het eerst thuisduel na het geruchtmakende bezoek aan Hoffenheim. Die wedstrijd moest onderbroken worden, nadat de meegereisde Bayern-aanhang Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp uitmaakte voor 'hoerenzoon'.

Der Rekordmeister neemt het zondagmiddag thuis op tegen FC Augsburg: op de boarding van de Allianz Arena zal geen reclame te zien zijn, kondigt de club aan. In het kader van de deze week opgezette 'Rot gegen Rassismus'-campagne zal Bayern 'reclame' maken voor de begrippen 'tolerantie, respect, diversiteit en fair play'. De spelers gaan voorafgaand aan de aftrap ook op de foto met een spandoek, waarop deze boodschap uit wordt gedragen, om te benadrukken dat Bayern geen enkele bevolkingsgroep uit wil sluiten.

De beelden van de wedstrijd tegen Hoffenheim op schrikkeldag gingen de hele wereld over. Nadat de Bayern-fans hun pijlen op Hopp hadden gericht, werden ze terechtgewezen door spelers, technische stafleden én de clubleiding. Toen de wedstrijd werd hervat, werd deze 'kaltgestellt' door de spelers, die alleen nog maar balletjes naar elkaar speelden.