AZ loopt niet weg voor favorietenrol: 'We kunnen niet zeggen: we gaan voor plek 2'

07-03-2020 23:35 Laatste update: 08-03-2020 00:28
49

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners heeft zaterdagavond weer twee goals aan zijn toch al indrukwekkende statistieken toegevoegd. De Alkmaarders wonnen zaterdag zonder enige moeite van ADO Den Haag en zijn uitgegroeid tot de grootste uitdager van buurman Ajax.

Robin Staff
ALKMAAR

Mede door Koopmeiners' tiende én elfde Eredivisie-treffer van het seizoen blijft AZ gelijke tred houden met Ajax. Het is qua doelsaldo zelfs ingelopen, al wist Koopmeiners dat direct na de zege op ADO nog niet: de linkspoot wil zich echter nog lang niet rijk rekenen. "Dat is ook een dingetje in de media. Bij ons werd er al van een crisis gesproken. Na 'Ajax' waren we opeens op ons allerbest en in bloedvorm", liet hij weten aan VoetbalPrimeur.

In Alkmaar lopen ze echter niet weg voor hun rol als titelfavoriet. "Het vertrouwen is groot, maar dat is het hele seizoen al. Dat is ook wel een kwaliteit van de ploeg", aldus Koopmeiners. "Als je ziet wat de jongens presteren in de Arena, onder grote druk en wat ze nu ook weer uitstralen... Als je bovenaan staat, nu de prijzen verdeeld worden, kun je er niet meer omheen. Het is de enige competitie waarin we nog actief zijn. We zouden onszelf wel heel erg tekort doen als we zeggen: we gaan voor de tweede plek."