'Vergeten voetballer' haalt gram bij Ajax: 'Nu denkt men: zo slecht was hij niet'

'Vergeten voetballer' haalt gram bij Ajax: 'Nu denkt men: zo slecht was hij niet'

09-03-2020 07:48 Laatste update: 08:18
67

Dani de Wit heeft afgelopen week 'opvallend vaak' gehoord dat Ajax hem te snel heeft verkocht aan AZ. De 22-jarige middenvelder beschouwt dat als een compliment.

"Natuurlijk had het ook met de nederlaag van Ajax (0-2, red.) te maken, maar ik denk vooral dat ik in de ArenA een heel goede wedstrijd heb gespeeld", reageert De Wit in De Telegraaf. Hij was in Amsterdam naar eigen zeggen 'een vergeten voetballer'. "Ik behoorde bij Ajax niet tot de beste elf, maar accepteerde mijn rol."

Toch had hij wel het gevoel een aandeel te hebben in de landstitel van vorig seizoen. "Ik trainde elke dag met die gasten, pepte ze op. En ik ben ook een paar keer ingevallen. Maar ik ben blij dat ik nu als basisspeler een compleet andere rol heb. Deze rol geeft veel meer voldoening."

Afgelopen zomer betaalde AZ een slordige twee miljoen euro aan Ajax voor De Wit. "Maar nu er bij Ajax zo ongelooflijk veel wordt doorgeselecteerd en er zo veel andere jongens zijn gebracht, denkt men: hij was zo slecht nog niet. Die jongen had hier kunnen staan."

De Wit is een vaste waarde bij AZ. In 22 competitiewedstrijden was hij goed voor drie doelpunten.