'Er is op de een of andere manier iets ontstaan tussen De Ligt en Ronaldo'

10-03-2020 10:19 Laatste update: 11:36
51

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

David Endt maakt zich geen zorgen over Matthijs de Ligt. Dat de Nederlandse verdediger af en toe op de bank zit bij La Vecchia Signora, zegt de kenner van het Italiaanse voetbal niet veel.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

De Ligt zit nog midden in zijn 'ontwikkelingsproces', dat 'met vallen en opstaan' verloopt, stelt Endt voor de camera van VoetbalPrimeur. "Hij is ook naar Juventus gegaan om een stap te maken, om het totale vakmanschap onder de knie te krijgen", aldus de voormalig teammanager van Ajax. "Daar zitten de Ajax-elementen in, maar daar komen andere wetten aan de orde. Al die dingen bij elkaar zullen Matthijs een wereldverdediger maken, die alles in zijn macht heeft."

Endt heeft ook het idee dat De Ligt het prima kan vinden met zijn nieuwe ploeggenoot Cristiano Ronaldo. "Er is op de een of andere manier iets ontstaan tussen die twee, dat heeft vast te maken met de wedstrijden tussen Ajax en Juve vorig seizoen. Qua persoonlijkheid zou je zeggen: De Ligt heeft een andere aard dan Ronaldo. Maar misschien onderschatten we Ronaldo, dat we vooral kijken naar de buitenkant en gebaartjes. Terwijl hij ook een op en top prof is. Hij steunt De Ligt, net als Giorgio Chiellini."