Koeman blijft bij Oranje: 'Hij zei ook: mijn huis in Barcelona is nog niet klaar'

17-03-2020 18:45 Laatste update: 19:09
15

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Pascal Kamperman, presentator en Oranje-watcher bij FOX Sports vindt het uitstellen van het EK de enige juiste beslissing. Dat de UEFA het toernooi heeft verplaatst naar de zomer van 2021 komt allerminst als een verrassing.

Robin Staff
AMSTERDAM

"Als je om je heen kijkt en niet onder een steen ligt, weet je wel hoe de vlag erbij hangt. Dan is het alleen nog de vraag hoe halstarrig de UEFA is. Maar daar is ook wel het realiteitsbesef dat een EK geen optie was deze zomer", zegt Kamperman tegen VoetbalPrimeur. Hij vindt het logisch dat nationale competities voorrang krijgen. "Nog los van het feit dat een EK waarbij je honderdduizenden supporters kriskras door Europa jaagt met dit virus in het achterhoofd, mij ook niet zo handig lijkt."

Uitstel van het EK lijkt goed nieuws voor Oranje vanwege de vele blessures. "Op dit moment zeg je: ja, dat is zo. Maar er zijn nog wel wat landen die daarmee te maken hebben. Bovendien weet je niet hoe de situatie over een jaar is. Stel dat Virgil van Dijk of Frenkie de Jong dan geblesseerd is. Maar voor Memphis en Bergwijn komt het niet slecht uit. Laten we hopen dat Memphis volgend jaar in topvorm is."

Bovendien blijft Ronald Koeman minstens een jaar langer bondscoach. "Ik sprak hem vanmiddag even, toen zei hij: mijn huis in Barcelona is ook nog niet klaar. Nou ja, dan gaat hij een jaar later naar Barcelona. Dat lijkt mij niet zo'n groot probleem."

Bekijk hier boven het hele interview, waarin Kamperman onder meer vertelt over de plannen van Koeman met de Oranje-spelers